Triangeln i Malmö

I Malmö finns ett antal olika köpcentrum, där ett av dem är Triangeln. Köpcentret ligger väldigt centralt, direkt av gågatan med en tågstation precis under, vilket gör det lätt att ta sig dit. Triangeln blev nyligen helt renoverad och har en massa nya affärer, kaféer och restauranger att hitta. Det ser fräscht och mycket större ut än vad det gjorde tidigare.

Stort utbud av butiker på Triangeln

Om man vill uttala Triangeln på det korrekta sättet, som en malmöit, blir det triangeln”Triangelen”. Detta köpcentrum har idag över 125 olika butiker, kaféer och restauranger som spänner över två plan. Under denna plats finns även ett stort parkeringshus. Med parkeringshuset och tågstationen blir Triangeln och allt som den har att erbjuda lätt tillgängligt för de som bor i Malmö och pendlar med kollektivtrafiken eller de som bor lite mer avlägset och väljer att köra in. Där är öppettiderna mellan 10-20 på vardagar och 10-18 på helger. Vare sig man vill ta en snabb lunch en vardag, en fika efter jobbet, eller en heldag med familjen en lördag finns där något för alla att hitta på så länge som man är där.

Här finns alla de vanligaste butikerna som man hittar i Sverige, som H & M, Gina Tricot, Din sko med flera. Där finns även McDonalds och Espresso House, förutom det finns en hel rad andra populära restauranger. För de mindre finns en BR Leksaker-butik som kommer att ta lång tid att gå igenom. Allt som allt finns något för alla, från restauranger och kaféer till elektronik-, klädes- eller leksaksbutiker. Innan det var ett köpcentrum var platsen en vägkorsning. På kartor ända tillbaka till år 1917 hittas namnet Triangeln, vilket blev officiellt fastställt år 1960. Utan namnet tros korsningen ha legat där betydligt längre. Namnet kommer från triangeln som vägarna som idag går runt köpcentrumet bildar när man tittar på en karta eller en topografisk bild.