Polarn och Pyret

Polarn och Pyret är ett klädföretag känt mest för deras mjuka, enkla och randiga kläder i mörkblått eller rött. Det är ett företag som har sålt och designat barnkläder sedan 1975.

Polarn och Pyret, det självklara valet

Deras kläder är designade för att passa alla barnens behov. Kläderna ska hålla även när barnen springer runt och har vilda lekar, för att vara i tillräckligt bra skick efter att de har använts färdigt av ett barn, så att deras yngre syskon ska kunna ärva dem och fortsätta leka. Polarn och Pyret erbjuder babykläder som är extra mjuka, då bpolarn och pyretebisar har ett större behov av mjuka kläder än behovet av att klättra i träd. Samtidigt är alla deras kläder väldigt tvättåliga då alla barn regelbundet smutsar ner sig.

Polarn och Pyret designar alla deras plagg för att vara unisex. Detta då de anser att alla barn har samma behov när det gäller kläder. De ska smutsas ner och de ska lekas i. De har blåa byxor och rosa klänningar, men kallar allt för barnkläder istället för pojk- eller flickkläder. Vilket barn som har vilket plagg i vilken färg bestämmer föräldrarna och barnen, men alla plagg är gjorda för att passa alla. Så har de arbetat sedan 1976. På Polarn och Pyret arbetar de utifrån principen att man borde klä barn i lager när det är kallt. Därför säljer de alltid underställ, mellan lager och ytterplagg för att föräldrarna ska kunna mixa och matcha de som passar just deras barn. Vissa barn rör sig mycket och håller sig varmare, medan vissa sitter still mycket och riskerar att frysa.

Polarn och Pyret vill inte bara att deras kläder ska vara bra för barnen, utan vill även att världen ska vara bra för dem. På grund av det fokuserar de mycket på miljöarbete och socialt ansvar igenom hela deras produktion, särskilt när de väljer de leverantörer som ska tillverka kläderna.